Lazerle Genital Bölge Renk Açma

Genital bölgeye her ne kadar bazı kimyasal peeling tedavileri uygulanabilse de lazerle genital bölge renk açma başarısı daha yüksektir.


Kadınlarda bir çok nedenden dolayı genital bölgede renk koyulaşması olabilmektedir. Genital bölgeye her ne kadar bazı kimyasal peeling tedavileri uygulanabilse de lazerle genital bölge renk açma başarısı daha yüksektir. Genital bölge renk açma işlemi, genital bölge beyazlatma işlemi olarak da bilinmektedir.
Fiziksel olarak herhangi bir zararı olmamasına rağmen, estetik görünüm kaygısı olabilmekte ve bu durum kişiyi psikolojik olarak rahatsız edebilmektedir.


Ortalam işlem süresi 10-15 dakikadır. Etkinliğinin gözlemlenmesi 1 ay kadar sonra olmaktadır. Ağrısız bir işlemdir. Fakat ağrı eşiği düşük olan kişilerde anestezik kremler ve lokal anestezi uygulanmaktadır. Genital bölgedeki renk koyuluğuna göre 30-45 aralıklarla 1-3 seans olarak uygulanmaktadır.


Genital Bölge Renk Koyulaşması Nedenleri
Genital bölgedeki renk koyulaşmasının en büyük nedeni estrojen hormonunun fazlalığıdır. Estrojen hormonu, güneş ışığı etkisiyle melanosit hücrelerinin melanin salgılamasını arttırmakta ve buna bağlı olarak da genital bölgede renk koyulaşmasına neden olmaktadır.
Gebelik, doğum kontrol hapları, ilerleyen yaş, epilasyon, ağda, polikistik over sendromu, bazı hormon ilaçları, bazı kremler, ırk ve genetik yatkınlık diğer nedenler arasındadır.


Genital Bölge Renk Açma İşlemleri
Kremler ve kimyasal peeling gibi uygulamalar cildin üst katmanının dökülmesini sağlayarak, cilde belli bir süreyle parlaklık kazandırılabilir. Fakat hiç birinde sonuçlar kalıcı olmaz.
Fraksiyonel karbondioksit lazerle renk açma işlemlerinde ise etki daha alt katmanlara iner ve bu nedenle etkinliği ve kalıcılığı daha fazladır.


Genital alan estetiğinde etkili olan iki çeşit lazer vardır: Fraksiyonel karbondioksit ve erbium yag lazerler.
Genital lazer renk açma işleminin adet düzenine, yumurtalıklar veya rahme herhangi bir olumsuz yan etkisi yoktur.


İşlem Sonrası
İşlem sonrası genital bölgede kızarma, sonrasında da cildin soyulması sırasında geçici kararma olabilir. Sık olmamakla birlikte işlem sonrası hafif düzeyde su toplanması (bül) da olabilir. İşlem sonrası reçete edilen krem ve ilaçların kullanılması sizi rahatlatacaktır. İşlemden hemen sonra çalışma hayatınıza dönmenizde de bir sakınca yoktur. 1 ay boyunca solaryuma girilmesi ve güneşlenme önerilmez. İşlem sonrası birkaç gün sonra ilişki gerçekleşebilir. 1 hafta boyunca ılık suyla, işlem yapılan alanı ovalamadan banyo yapılmalıdır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hakan Kusen
Hakan Kusen
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Tıkla Randevu Al