Labioplasti Ameliyatı Sonrası Dönem

Labioplasti operasyonu sonrası dönemde hekimin önerilerine tam uyulması, operasyon sonrası şikayetlerin en aza indirilmesi açısından çok önemlidir.


Ameliyat sonrası İlk gün içinde dudakların üzerine yerleştirilen bir gazlı bez ve üzerlerine giyecekleri sıkı bir iç çamaşırı kanama riskini azaltacaktır.


Hekim tarafından reçete edilen ilaçların 7 gün süre ile düzenli şekilde kullanılması gerekir. İlk 3 gün boyunca aralıklı buz kompresyonu yapılmalı ve ayakta uzun süre kalınmamalıdır. Bu dönemde fazla ayakta durmak ödem ve kanama riskini arttırabilir.


Hastalar rutin hayatlarına genellikle ameliyattan sonra 5-7 gün içinde dönebilmektedir.


Hijyen kurallara uyulması ve 7 gün süreyle pansuman yapılması enfeksiyon riskini azaltmaktadır. Hasta ameliyattan 3 gün sonra ayaktan duş yapmaya başlayabilir. İlk 1 hafta ayakta banyo yapılması önerilir.
Sigara içmek dokunun oksijenlenmesini bozarak yara iyileşmesini yavaşlatmaktadır. Özellikle ilk bir ay 1 ay sigara içilmemesi doku iyileşmesini hızlandıracaktır.


Labioplasti sonrası ilk 3 gün içinde ödemler azalmaya başlar, 3. haftadan sonra yanma, batma, ağrı gibi şikayetler azalır. Nihai görünüm 2. Ayın sonunda oluşur. Yaranın tam iyileşmesi ise 6 ayı bulabilmektedir.
Labioplasti ameliyatı sonrası 1 ay süreyle ağır spor, yoga, pilates , bisiklet sürmek, ata binmek, denize girmek ve cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hakan Kusen
Hakan Kusen
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Tıkla Randevu Al