Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi


Kalıcı kızlık zarı dikiminde, aradan yıllar geçse de kızlık zarı bütünlüğünü korumaktadır. Bundan dolayı uzun süreli onarım işlemine “kalıcı kızlık zarı dikimi” adı verilmektedir.

Kızlık zarı dikimi kalıcı işlem ve geçici işlem olarak iki şekilde yapılabilir. Kalıcı kızlık zarı dikiminde, aradan yıllar geçse de kızlık zarı bütünlüğünü korumaktadır. Bundan dolayı uzun süreli onarım işlemine “kalıcı kızlık zarı dikimi” adı verilmektedir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi 3 Şekilde Olur:
⦁ Flep operasyonu,
⦁ Primer onarım,
⦁ Vajina daraltma ile birlikte primer onarım,

Flep Operasyonu İle Kızlık Zarının Kalıcı Dikimi
Vajina arka duvarından üçgen şeklinde doku kaldırılır. Bu doku vajina üst yan duvarına dikilir. Böylelikle koitus sırasında flepin yırtılması ile birlikte kanama amaçlanır.
Flep operasyonları diğer yöntemlere göre daha fazla ağrı ve kanama riski taşır. Flep operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanması da sıktır. Vajinal enfeksiyonlar başarısızlığın en büyük nedenlerindendir.

Primer Onarım İle Kızlık Zarının Kalıcı Dikimi
Kızlık zarının ilişki sonrası yırtılan kenarları kesilerek yeniden bir araya getirilir. Bundan dolayı bu işleme “primer onarım” adı verilmektedir.
Bu işlemi yapacak olan cerrahın tecrübesi son derece önemlidir.

Vajina Daraltma İle Birlikte Primer Onarım
Vajinanın daraltılması ile birlikte aynı seansta kızlık zarı primer onarımı yapılmaktadır. Lazer ile vajina daraltma uygulaması işlemin başarı şansını arttırmaktadır.
Vajina daraltma ile birlikte primer onarım işlemi tecrübe gerektiren bir işlemdir. Başarı oranı en yüksek ve cinsel hayatta hasta tatmini de en fazla olan işlemdir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?
Kalıcı kızlık zarı dikimi lokal anestezi ile yapılır. Ortalama 15-20 dakika sürer. İşlem sırasında hastalar ağrı hissetmezler. Aynı gün içerisinde, işlemden hemen sonra dahi şehir dışına yolculuk yapabilirler.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Sonrası
Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı sayesinde hafif bir ağrı ve az kanama harici hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Bir gün sonrasında banyo yapılabilir ve iş başı yapılabilir. Bir ay boyunca bisiklete binme, yoga, pilates ve fitnes gibi ağır aktivitelerden uzak durulması önerilmektedir

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı Nedir?
Kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı ücretleri, işlemin yapıldığı merkeze, işlemi yapan doktora, anestezi yöntemine bağlı olarak değişir. Özellikli bir işlem olduğundan dolayı her hekim tarafından yapılmamaktadır. İşlemi yapacak olan cerrahın tecrübesi son derece önemlidir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hakan Kusen
Hakan Kusen
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Tıkla Randevu Al