Geçici Kızlık Zarı Dikimi

Geçici kızlık zarı dikimi ilişkiden önce bir hafta içinde yapılmaktadır. Daha erken bir dönemde yapılması önerilmez.

Geçici kızlık zarı dikimi ilişkiden önce bir hafta içinde yapılmaktadır. Daha erken bir dönemde yapılması önerilmez. Çünkü geçici kızlık zarı dikimi için kullanılan dikiş iplikleri hızlı bir şekilde erimektedir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?
Geçici kızlık zarı dikimi lokal anestezi uygulaması ile yapılmaktadır. İşlem sırasında herhangi bir cerrahi kesi yapılmamaktadır. Vajina içine, kızlık zarı arkasına konulan dikişler sayesinde cinsel ilişki sırasında dikiş konulan dokular yırtılarak kanamaya yol açmakta, böylece “ilk geceyi taklit eder” bir kanama olmaktadır. İşlem süresi ortalama 10-15 dakikadır.

Geçici Kızlık Zarı Onarımı Sonrası
İşlem sonrası hastalar rutin hayatlarına devam edebilirler. Kişinin aynı gün içinde işlerinin başına dönmesinde, banyo yapmasında bir sakınca yoktur. İşlemin yapıldığı gün hafif bir ağrı, gerginlik hissi ve sonrasında birkaç gün devam edebilen az kanama normaldir.
Geçici kızlık zarı dikim işleminin kadın doğum uzmanı muayenesi dışında anlaşılması mümkün değildir. İşlem sonrası en geç bir hafta içinde ilişkinin olması önerilir. Bu sürenin aşılması durumunda kanama olmayabilir.


Geçici Kızlık Zarı Onarımı Kimlere Yapılır?
Evlilik süresine bir haftadan daha kısa bir süre olanlar için önerilmektedir. Evlilik süresine bir aydan daha fazla süre olan kadınlar için “kalıcı kızlık zarı dikimi” daha uygun bir yöntem olacaktır.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Başarısı Nedir?
Kızlık zarının geçici veya kalıcı dikimi her hekim tarafından yapılamamaktadır. İşlemin başarısı cerrahın tecrübesi ile ilişkilidir. Doğru yöntem ile %100’e yakın başarı elde etmek mümkündür.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hakan Kusen
Hakan Kusen
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Tıkla Randevu Al